Медии напразно висяха днес да чакат Иван Гешев на разпит. Главният

...
Медии напразно висяха днес да чакат Иван Гешев на разпит. Главният
Коментари Харесай

Чакат Гешев на разпит - той се среща с роднини на пострадали от ПТП

Медии напразно висяха през днешния ден да чакат Иван Гешев на разпит. Главният прокурор по същото време се е срещнал с близки и родственици на потърпевши от ПТП, става ясно от пресцентъра му.

Темата му е прекомерно близка, и той постоянно кани в кабинета си или върви тук-там, където да контактува с потърпевши от произшествия. 

Иначе упованието през днешния ден да е на разпит, както и информацията, че е в отпуск потеглиха от едно и също място. От негово изявление в четвъртък. По време на Пленума на Висш съдебен съвет той сподели, че в понеделник 10 ч е свикан да даде сведения по предварителна инспекция за " търговия с въздействие ", както и " за... да кажем политическа корупция няма да е тъкмо – ще е рушвет ".

Той даже уточни и часа - в понеделник, в 10 ч.

На същото чуване Гешев разгласи, и че излиза в " отпуск по персонални аргументи ".

Според информация на БНР, очакваше се той да е в отпуск до 25 май.

" Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и поддържа упованията им за незабавни и съответни законодателни промени по отношение на закононарушения по превоза, провокирани от пияни и дрогирани водачи ", пише през днешния ден в известието.

Гешев е изключително деен в връзките си с близки на потърпевши от произшествия. Той постоянно приказва за " липса на страна ", разгром, неуспех на страната и така нататък На негови събития постоянен посетител е Богдан Милчев - някогашен началник на КАТ и ръководител на Неправителствени организации " Институт за пътна сигурност ". 

Ето и известието на прокуратурата в оригинал:

Главният прокурор на Република България Иван Гешев, заместител основните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и представителят на основния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в гр. София с близки и родственици на жертви на тежки пътнотранспортни катастрофи. Срещата бе по самодейност на жителите.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и поддържа упованията им за незабавни и съответни законодателни промени по отношение на закононарушения по превоза, провокирани от пияни и дрогирани водачи.

Заместник основният прокурор Красимира Филипова напомни, че казусът с наказванията при пътнотранспортни катастрофи с пияни и дрогирани водачи е бил разпознат от Прокуратура на Република България още през 2020 година Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни оферти за законодателни промени, които до момента не са разисквани от народните представители.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР